A fi que es pugueu planificar millor l’estratègia de carrera vos presentem una descripció detallada del recorregut de la prova del 10k fent incidència en diversos aspectes del diferents trams. Per a que vos feu una idea del temps que podeu arribar a invertir en completar la prova, dir-vos que en l’edició de l’any passat el primer corredor en creuar la meta va fer un temps de 01:04:24, mentre que la primera corredora ho va fer en un temps de 01:29:35.

Es tracta d’una prova curta (10 km) però amb un desnivell positiu destacable per a la distància (+600 m), així que recomanem dur almenys un botella amb 500 ml d’hidratació i alguna cosa de menjar (gel o barreta) en cas de sofrir algun contratemps abans d’arribar a l’avituallament (km 5). Tanmateix, vos recomanem que tingueu en compte la previsió de l’oratge que tindrem per al dia de la cursa, a fi d’anar convenientment vestits i equipats. Dur el telèfon mòbil amb vosaltres durant la carrera també pot ser de gran utilitat en cas de tindre algun problema. Passem a descriure doncs el recorregut que us hi trobareu.

Les dues distàncies (10k i 21K) del III Trail dels Senglars tindran sortida en la Plaça de la Cultura a les 9h. Per dins del poble es farà un recorregut urbà d’uns 600 m per a estirar la cursa. Es sortirà del poble per les escoles, travessant el túnel de Sant Llorenç. Després de recórrer altres 700m d’asfalt s’arriba al segon pont que travessa el barranc del Poble, agafant una pista forestal ascendent a l’esquerre. Ací dóna començament la pujada més llarga del 10k, que poc a poc anirà guanyant pendent i duresa. És per això que recomanem graduar l’esforç, a fi d’arribar el menys fatigats possible al Pla de les Simetes. Una vegada produïda la divisió de les dues curses uns 600 m més avant, els corredors del 10k continuen pujant, fins arribar a un xicotet pla amb molta vegetació, aprofiteu este curt descans per a recuperar un poc de pulsacions i beure alguna cosa de líquid. Aquesta és l’entrada al barranc de l’Infern, que com podreu comprovar és una zona d’ombria amb vegetació molt exuberant. Uns metres més avant un encreuament de camins dóna l’opció d’anar cap al Fenollar o endinsar-se més encara en la senda llobregossa del barranc de l’Infern. L’elecció està clara, cap avant.

Després de travessar un fascinant túnel vegetal format per arbres i plantes trepadores ens endinsem completament en el barranc de l’Infern, flanquejat en tot moment a ambdós costats per parets de pedra quasi verticals. Per davant ens queda 1 km amb 250 metres de desnivell positiu amb trams de fins el 45% de pendent, on les pendents màximes es troben al final de la pujada. Després d’1 km haurem eixit del barranc, deixant enrere unes vistes de les terres de marjal amb la muntanya de Cullera al fons. En només 3 km de carrera ja durem 400 m de desnivell positiu a les cames, pel que ens vindrà molt bé la zona plana del Pla de les Simetes per a estirar les cames fins que arribem a la Cova de la Galera. Durant aquest trajecte podreu vore de ben a prop la Casa del guarda forestal (coneguda també com l’Ouet), així com tota la cresteria de pedra calcària que s’eleva per damunt dels 530 m fins arribar al Cavall Bernat. De camí cap a la Cova de la Galera, i de forma sobtada, s’obrirà davant vostre un mirador des d’on podreu admirar tot el Golf de València, terres de l’Albufera, la ciutat de València, fins arribar a les Serres de la Calderona i Espadà si el dia es prou clar.

Després del tram corredor al Pla de les Simetes que ens ajudarà a soltar les cames, planejarem fins a la Cova de la Galera, impressionant cova càrstica orgull del poble de Favara. Si mai no l’heu vista aprofiteu per a pegar una ullada, lo que vos trobareu segur que vos dóna un plus d’energia positiva. Només passar la Cova entrarem en el terme de Llaurí per un fort i alegre descens on disfrutareu com a bojos baixant 300 m en només 1,5 km amb les vistes de la Creu del Cardenal, Cavall Bernat i San Sofí al front. Després d’aquest ràpid descens arribem a l’avituallament, ubicat en el Pla de la Bateria, on repondrem calories i líquids, per afrontar els últims 5km del trail en conjunt, les dues distàncies: 10k i 21k. Una curta baixada asfaltada i 400m de pista plana, ens soltaran de nou les cames, per agafar una pujada curta, però amb un parell de trams amb certa pendent (fins al 32%) després dels quals vindrà una pujada més suau que discorre entre una frondosa pinada fins arribar al Coll del barranc de Marrades (220 m). Un cop superat açò iniciarem el descens per afrontar l’ultima part de la cursa.

Després del Coll del barranc de Marrades vindrà una baixada corredora encara que amb alguns trams de prou pendent fins a arribar a la Casa de Borja. Una vegada ací iniciem una pujada per a buscar la senda de les Llometes, darrers 3 km del trail amb un caràcter trenca-cames i de certa tecnicitat (atenció amb l’esgotament de cames), però amb unes vistes espectaculars de les marjals i la mar mediterrània al front. Gran part d’aquesta senda, recentment recuperada, transcorre crestejant, pel que recomanem gaudir dels últims metres de la prova amb totes les vistes que ens dóna la muntanya. La senda acaba de sobte, amb una espectacular baixada de 100 metres (fins 40% de desnivell negatiu) sobre pedra calcària nua. Una vegada acaba la senda ens trobarem de nou en el túnel de Sant Llorenç, pel que tan sols ens quedaran 600 metres urbans per arribar a meta i concloure la nostra aventura del III Trail dels Senglars.

En quant als avituallaments, a la següent taula podeu vore quin és el contingut dels que vos trobareu a la prova del 10k.

Una vegada finalitzada la cursa disposeu d’un generós avituallament per a repondre forces, i de les dutxes del pavelló esportiu. Davant qualsevol necessitat especial podeu consultar als membres de l’organització del trail, que vos ajudaran en tot el que necessiteu.

Vos desitgem que gaudiu al màxim d’aquesta cursa, nosaltres ens esforçarem al màxim per a que així siga.